Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predstavnici lijevog bloka traže donošenje Zakona o obnovi Zagreba

17.05.2020.

15:03

Autor: Emina Dabo Hunjak

FOTO: HRT Radio Sljeme

FOTO: HRT Radio Sljeme

Foto: - / -

S transparentom "Zagreb vam ovo neće zaboraviti" predstavnici lijevog bloka Grada Zagreba održali su prosvjednu akciju ispred Hrvatskog sabora uoči njegova sutrašnjeg raspuštanja zahtjevajući da se prije toga donese zakon o obnovi grada.

Predstavnici stranaka Možemo!, Zagreb je naš!, Nova ljevica, ORaH, Radnička fronta, Za grad okupili se na Markovu trgu kako bi izrazili negodovanje zbog sutrašnjeg raspuštanja Hrvatskog sabora prije nego li se usvoji kvalitetan i pravedan Zakon o obnovi Zagreba i okolice koji je usuglašen sa strukom i građanima pogođenima potresom. 

Gradska zastupnica stranke "Nova ljevica" Rada Borić upozorila je kako već dva mjeseca građani ne znaju što će sa svojim domovima te prozvala premjera Andreja Plenkovića i gradonačelnika Milana Bandića da preuzmu odgovornost i pokažu solidarnost s građanima pogođenima potresom.

Jedan od razloga njihove prosvjedne akcije je i taj što u ovom trenutku, poručili su, nitko ne zna kako i na koji način će se rasporediti, tj. dodjeljivati novac građanima čije su kuće ili stanovi pogođeni u potresu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.