Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predstečajna nagodba za TOZ Penkalu

24.07.2013.

17:47

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebačka tvornica olovaka, školskog i uredskog pribora TOZ Penkala sklopila je predstečajnu nagodbu pred Trgovačkim sudom u Zagrebu.

Prema nagodbi će TOZ Penkala svoje dugove prema 132 vjerovnika namiriti kroz šest jednakih godišnjih obroka, i to u razdoblju od 2015. do 2020. godine.

Predstečajnom nagodbom je riješeno gotovo 40 milijuna kuna tražbina vjerovnika utvrđenih u postupku predstečajne nagodbe. Više od polovice ukupnog iznosa tražbina, odnosno više od 20,5 milijuna kuna je dug koji TOZ Penkala ima prema svom povezanom društvu, tvrtki TOZ Penkala Projekt d.o.o..

Na temelju ove predstečajne nagodbe Grad Zagreb će od TOZ Penkale kroz šest jednakih godišnjih obroka naplatiti gotovo 3,3 milijuna kuna, dok će u državni proračun, odnosno na ime Porezne uprave, istodobno biti vraćen dug od 2,11 milijuna kuna.

Dva milijuna kuna iznosi tražbina koju TOZ Penkala mora namiriti prema agenciji za promet nekretninama Opereta d.o.o., dok će Zagrebački holding i zagrebačka Gradska plinara kroz sklopljenu nagodbu riješiti dugove u iznosu od 1,27 milijuna i 1,13 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.