Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predstoji li Zagrebu novi kapitalni projekt "Sat na svakom uglu"

19.09.2017.

11:47

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon fontana i postavljanja zastava predstoje li Zagrebu novi veliki projekti, upitali su se u gradskom HSLS-u, nakon prijedloga Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, da se u svakoj gradskoj četvri odredi lokacija na kojoj bi se postavio javni sat.

Na prijedlog Gradskog ureda za mjesnu samoupravu Grada Zagreba, Vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora pozvana su da dostave  prijedloge lokacija postavljanja javnih satova na području svojeg djelovanja.

U HSLS-u grada Zagreba smatraju da je nakon postavljanja zastava i fontana na pomolu novi veliki projet gradskih vlasti, pod nazivom kako su istaknuli "Sat na svakom uglu". Postoji li  višak sredstava u gradskom proračunu za kapitalna ulaganja i zašto se ne riješavaju krucijalni problemi, upitao se  v.d. predsjednik HSLS-a Grada Zagreba Vladimir Andrić.

Ako uzmete u obzir da grad Zagreb ima 218 mjesnih odbora i 17 četvrti, to je 230 lokacija. Cijena od 150 do 200 tisuća kuna po postavljanju sata, ispada vam iznos od 30 do 40 milijuna kuna iz proračuna. Zamislite koliko je to dječjih vrtića i škola?, upitao se Andrić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.