Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prekinuta sjednica Županijske skupštine

19.12.2017.

15:49

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prekinuta je današnja sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije na kojoj je glavna točka bila donošenje proračuna za iduću godinu te će se ona nastaviti sljedeći tjedan. HDZ je tražio prekid sjednice iako im je na njezinom početku ispunjena molba da se po žurnom postupku upotpuni dnevni red.

U upotpunjenom dnevnom redu uvrštene su, između ostalog, točke o razrješenju predsjednika i potpredsjednika Županijske skupštine. Za novi dnevni red glasalo je 26 vijećnika, koliko je i HDZ najavljivao da ima u "svojoj" novoj koaliciji.

Ipak, članovi HDZ-a traže prekid sjednice, Tu se dogodilo da je određeni broj vijećnika iz različitih stranaka izrazio različito viđenje dijelova proračuna; mi smo napisali opsežne amandmane. Opširnost s 29 točaka Županijske skupštine naprosto nalaže da mi tu sjednicu pomaknemo, rekao je član HDZ-a, Damir Mikuljan.

Predsjednik Županijske skupštine, Mihael Zmajlović, smatra da se ovakvom situacijom unosi nered u Županijsku skupštinu, Ovdje se radi o jednoj osptrukciji rada Županijske skupštine. Pričali su da imaju neku većinu, ali iz nekog razloga oni to danas nisu htjeli pokazati. Prekid sjednice je tražen i izglasan prije izglasavanja nepovjerenja predsjedniku skupštine. 

Sljedeća sjednica bit će održana 27.12. kada je potrebno izglasati proračun koji ukupno iznosi oko 671.5 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.