Hrvatski radio

Radio Sljeme

Preko vikenda zabilježeno gotovo 900 prekršaja

24.06.2015.

13:44

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebačka prometna policija je u sklopu vikend akcije protiv alkohola, droge i brzine zabilježila 873 prometna prekršaja, od kojih su većinu počinili pijani vozači među kojima je rekorder imao više od tri promila.

Policajci su na mjestu prekršaja oduzeli 147 vozačkih dozvola. Kod 24 vozača utvrđeno je više od od 1,5 promila alkohola ili su pak odbili alkotestiranje. Tijekom akcije zabilježeno je 13 vozačica koje su vozile pod utjecajem alkohola. Od četiri osobe koje su testirane na droge, kod jedne osobe utvrđena je prisutnost droga dok je jedna osoba odbila testiranje.

Najviša koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju u Kloštar Ivaniću 60-godišnjem vozaču koji je automobil zagrebačkih oznaka vozio s 3,04 promila zbog čega je smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja, nakon čega je uhićen i predan nadležnom sudu. Najviša koncentracija alkohola kod vozačica izmjerena je u subotu u Zagrebu 27-godišnjakinji koja je vozila automobil imotskih registracija s 1,41 promila pa je isključena iz prometa te joj je određena mjera oduzimanje vozačke dozvole.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.