Hrvatski radio

Radio Sljeme

S tržišnog na javnu plinsku uslugu - od 1. listopada!

28.09.2022.

08:40

Autor: HRT Radio Sljeme

Plin i opskrba

Plin i opskrba

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Svi kupci iz kategorije kućanstva, koji koriste tržišnu uslugu opskrbe plinom, mogu se vratiti na javnu uslugu opskrbe plinom od 1. listopada. Cijene za javnu uslugu u kućanstvu neće se mijenjati do završetka ogrjevne sezone, odnosno do 31. ožujka sljedeće godine.

Prelazak je omogućen Uredbom Vlade RH o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu i Odlukom HERA-e o početku pružanja javne usluge opskrbe plinom kupcima iz kategorije kućanstvo kojima je prestao ugovor o opskrbi plinom od 23. rujna 2022. godine.  


Kupci iz kategorije kućanstvo  postojećem opskrbljivaču moraju dostaviti očitanje stanja plinomjera na dan 30. ovoga mjeseca, odnosno na dan prestanka ugovora o opskrbi plinom što se može učiniti telefonski, mailom ili pisano. Dodajemo da će kupcima iz kategorije kućanstvo do 31. listopada biti dostavljeni ugovori o opskrbi plinom u obvezi javne usluge zajedno sa uvjetima ugovora. 


Jedan primjerak potpisanog ugovora potrebno je vratiti na adresu GPZ-Opskrbe ili elektronički na adresu: javnausluga@gpz-opskrba.hr , objavio je Zagrebački holding na svojim mrežnim stranicama.


Iz Plinare pozivaju krajnje kupce da se prijave i registriraju na besplatnoj mrežnoj i mobilnoj aplikaciji MOJ RAČUN GPZ-Opskrbe, budući da ona omogućava registriranim korisnicima, uvid i preuzimanje svih ispostavljenih računa u zadnje tri godine, pregled prometa vezano za zaduženja i uplate kupaca prema zadnjem obračunu i akontacijskim ratama, pregled podataka o stanjima plinomjera (očitanjima, procjenama i dojavama stanja), dostavu računa putem e-pošte, podnošenje on-line upita korisnika vezano za uslugu MOJ RAČUN i informativni izračun troškova potrošnje prirodnog plina, on-line dojavu stanja plinomjera, pregled potrošnje plina po mjesecima i godinama kao i prijavu na našu uslugu dostave računa na mjesečnoj bazi.


GPZ-Opskrba kao opskrbljivač plinom s iskustvom i tradicijom dugom od gotovo 160 godina, garantira sigurnu i dostanu opskrbu plinom kako kroz javnu uslugu tako i kroz tržišnu uslugu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici