Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Premijer je izdao grad Zagreb"

25.05.2020.

13:14

Autor: Krešimir Vešnik

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

"Premijer Plenković je izdao Zagreb" istaknuo je prvi čovjek gradskog SDP-a, Gordan Maras. Traži da se hitno promijeni odluka o financiranju najamnine građanima stradalima u potresu tako da u nju budu uključeni i oni koji na svojim oštećenim objektima imaju žutu naljepnicu.

"Ostat ćete upamćeni kao premijer koji je izdao Zagreb" poručio je predsjednik gradskog SDP-a Gordan Maras u otvorenom pismu premijeru Andreju Plenkoviću. SDP-ovac smatra da se treba izmjeniti odluka o financiranju najamnine građanima stradalima u potresu tako da svi, bez obzira imaju li crvenu ili žutu naljepnicu na svojim objektima, budu stambeno zbrinuti.

Država i Grad moraju prvo popuniti svoje stanove, objašnjava Maras - Nakon toga da se, i ovi koji imaju žute naljepnice na kućama, uvrste u ovu odluku koja bi im onda, kada se popune ovi stanovi, omogućila sufinanciranje najamnine. To mora biti garancija da se to radi dok se zakon ne donese, dok se nektretnine ne obnove.

Maras ističe i da najam nije sigurno rješenje - Ljudi kada ulaze u nektretninu u najam, ne znaju hoće li tamo ostati mjesec, pola godine, godinu. Njihove će se nekretnine obnavljati godinama. Oni moraju biti sigurni da se neće sutra morati seliti u novi stan.

Stambeno pitanje građana iz "Cvjetnog", zaključuje Maras, treba biti riješeno do početka rujna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.