Hrvatski radio

Radio Sljeme

Preminula Mira Nikolić - Mucek

29.04.2013.

23:26

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najtrofejnija vozačica u povijesti našeg automobilizma, prva instruktorica vožnje u bivšoj državi, nekadašnja predsjednica Auto kluba INA Zagreb i Upravnog odbora Zagrebačkog automobilističkog saveza.

Dugi niz desetljeća omiljena u automobilističkim krugovima Zagreba, ali i mnogo šire, Mira Nikolić - Mucek iznenada je preminula i mnogobrojne prijatelje ostavila u tuzi. Radio Sljemenu vijest su javili iz Auto kluba Delta:

"Tisuće i tisuće kilometara protutanjali smo zajedno po relijskim stazama Jugoslavije, Bugarske, Čehoslovačke, a njezin legendarni 'NSU TTS' vraćali uvijek pun pokala u dragu nam športsku bazu, Medulićevu 14, dugo godina njezin i naš drugi dom. Pritom potpuno ravnopravno i često na prvoj poziciji pobjedničkog postolja, kao jedina amazonka nabijala je komplekse jačem spolu, rekli bi u športu predodređenom za muškarce, a istovremeno svoj športski duh i vještine prenosila je na stotine mladih vozača i vozačica u auto školi AK 'INA' koji su pod njezinom rukom stekli dodatnu sigurnost upravljanja vozilom. Medulićeve 14 kao sjedišta i mjesta povijesnih susreta srijedom i događanja: Ženskog relija i INA delta rallya, Obiteljskih karavana i dr., odavno već nema, a danas je tiho i u sadašnjim klupskim prostorijama u Šubićevoj 29. Nevjerica, tuga i suze, te bezbroj pitanja na koje nažalost ovozemaljskog odgovora nema. Vjerujemo da će se automobilisti širom domovine rado sjetiti brojnih susreta s Mucekom, uvijek nasmijanom i slavonski otvorenog srcem, posebno na priredbama koje je organizirala."

Posljednji ispraćaj Mire Nikolić-Mucek bit će u petak, 3. svibnja u 15 sati na Mirogoju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.