Hrvatski radio

Radio Sljeme

Preminuo fra Zvjezdan Linić

07.12.2013.

11:18

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Noćas je u Samoboru, u 73. godini, nakon teške bolesti, preminuo fra Zvjezdan Linić, jedan od naših najpopularnijih i najpoznatijih franjevaca.

Voditelj duhovnih seminara, propovjednik, autor više knjiga Zvjezdan Vjekoslav Linić rodio se 1. ožujka 1941. u Svilnom, u blizini Gospinog svetišta Majke Milosti na Trsatu. Svoj pastoralni svećenički život posvetio je najviše mladima i Franjevačkom svjetovnom redu. Njegov glavni svećenički posao bio je naviještanje evanđelja, i to u redovitim propovijedima radnim danom te nedjeljom u crkvi sv. Franje na Kaptolu, a potom i na brojnim vjeronaučnim susretima s mladima.

Fra Zvjezdan Linić utemeljio je Kuću susreta Tabor u Samoboru, koja je postala središte duhovnih obnova i seminara koje je vodio. Kroz Tabor je godišnje prolazilo oko 25.000 vjernika iz cijele Hrvatske.

Fra Zvjezdan Linić bio je i dugogodišnji suradnik dviju emisija Duhovna misao koja se emitira na 1. programu Hrvatskoga radija i u emisiji Hvaljen Isus i Marija Radio Sljemena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.