Hrvatski radio

Radio Sljeme

Preporuka NZJZ: Izbjegavati nepotrebno zadržavanje u blizini požarišta

25.07.2019.

11:19

Autor: Vesna Jurić Rukavina

. Photo: Igor Soban/PIXSELL

. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / -

Gašenje požara na Reciklažnom dvorištu Jakuševec još uvijek je u tijeku. Provodi se raskopavanje terena i dogašivanje, a preporuka je Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" da se izbjegava nepotrebno zadržavanje u neposrednoj blizini požarišta.

Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar" odmah su izašli na mjesto požarišta. Preporuka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo jest izbjegavanje nepotrebnog zadržavanja u neposrednoj blizini požarišta, pripćeno je iz Gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Na dvjema je lokacijama uz samo požarište, te u naselju Jakuševec provedeno mjerenje svih parametara zbog sumnje u onečišćenje zraka te su također izuzeti uzorci zraka na dodatne kemijske analize. U trenutku mjerenja, navedeni parametri nisu prelazili maksimalno dozvoljene koncentracije. Na stalnoj postaji za mjerenje kakvoće zraka Zagreb 3 od ponoći do jutros u 6 sati zabilježene su povišene vrijednosti lebdećih čestica kao posljedica taloženja izgorjeloga materijala. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.