Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prepucavanje oko suradnje s Bandićem zasjenilo rješenja za Zagreb

15.04.2021.

16:41

Autor: Magdalena Pongrac

Prepucavanje oko suradnje s Bandićem zasjenilo rješenja za Zagreb

Prepucavanje oko suradnje s Bandićem zasjenilo rješenja za Zagreb

Foto: - / -

Što Zagreb treba pružiti mladima? - naziv je prve javne debate održane na Sveučilištu Vern. Obilježila su je prepucavanja oko suradnje s pokojnim gradonačelnikom Bandićem. Nezavisna Škare Ožbolt, SDP-ov Klisović i Tomašević iz platforme Možemo bili su posebno kritični prema HDZ-ovom Filipoviću.

Sljemenska žičara ponovno je uzburkala emocije najeksponiranijih kandidata u utrci za gradonačelničko mjesto. Tomislav Tomašević je za izgradnju najskuplje žičare u Europi, koja još ne vozi, optužio Stranku rada i solidarnosti te HDZ. S njim su se složili Joško Klisović i Vesna Škare Ožbolt, dok je Davor Filipović odgovornost pokušao prebaciti na pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

Škare Ožbolt istaknula je i da je HDZ-ov izbor kandidata za gradonačelnika pod utjecajem višegodišnje koalicije HDZ-a i Stranke rada i solidarnosti pokojnog Milana Bandića, a Filipović je nju pozvao da javno objavi tko financira njezinu kampanju. On, kojeg financira stranka, istaknuo je da još nije primio ni kunu donacije - što je izazvalo komentar SDP-ova kandidata Klisovića o tome kako se nitko s Filipovićem nije dovoljno poistovijetio da bi ga podržao donacijom.

Iako suprotstavljenih mišljenja oko gotovo svih tema, kandidati su se složili u jednom - Zagrepčanima treba novija, modernija i poštenija gradska uprava, a glas mladih na ovim, možda i najvažnijim izborima u povijesti našega grada, bit će presudan i nužan da Zagreb napokon krene putem razvijenih europskih metropola.

 

Prepucavanja kandidata u prvoj javnoj debati

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.