Hrvatski radio

Radio Sljeme

Preusmjeravanje i zadržavanje pošiljaka bez naknade, manji broj ureda

28.03.2020.

14:34

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Logo HP

Logo HP

Foto: - / -

Primatelji pošiljaka koji trenutno nisu u mogućnosti boraviti na svojim adresama, kao primjerice građani dijelova Zagreba koji su uslijed posljedica potresa bili primorani napustiti svoje domove olakšano je zaprimanje pošiljaka. Zavuslugu, dovoljno je ispuniti obrazac: https://nadoslanje.posta.hr/.

To je još jedna mjera kojom Hrvatska pošta, tijekom epidemije koronavirusa, osigurava uručenje pošiljaka primateljima, ma gdje bili. Korisnici mogu zatražiti da im se poštanske pošiljke dostave na neku drugu adresu unutar iste županije, Grad Zagreb i Zagrebačka županija promatraju se kao jedna cjelina ili da ih se zadrži u poštanskom uredu. Korisnicima usluga putem servisa, dostava na adresi i dalje je osigurana u punom opsegu, a oni također mogu predati zahtjev za preusmjeravanje ili zadržavanje pošiljaka. Iz Pošte podsjećaju korisnike na mogućnost besplatnog otvaranja poštanskog pretinca.

Kako bi tijekom krize uzrokovane koronavirusom i u narednom razdoblju osigurali kontinuiranu uslugu građanima, HP smanjuje broj otvorenih poštanskih ureda, stoji u priopćenju. Time će osigurati spremni zaposlenici u pripravnosti, a svi gradovi i općine će i dalje imati na raspolaganju poštanske urede. O lokalnim promjenama prvo su obaviješteni predstavnici lokalne samouprave. Informacije o radnim vremena poštanskih ureda dostupne su na poveznici: https://www.posta.hr/rad-postanskih-ureda/8282 .   

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.