Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prevarant pokušao s lažnim dokumentima prisvojiti kombi

06.05.2019.

11:29

Autor: Mario Mihaljević

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Zagrebačka policija uhitila je 26-godišnjeg srpskog državljanina koji je s lažnim dokumentima namjeravao prisvojiti kombi, ali je u tome osujećen jer je odgovorna osoba tvrtke za iznajmljivanje vozila provjerom OIB-a utvrdila da su dokumenti lažni te ga prijavila policiji.

Policija je u ponedjeljak izvijestila kako 26-godišnjaka tereti da je u svibnju izradio lažnu osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu, nakon čega je s odgovornom osobom poduzeća s područja Zagreba usmeno dogovorio najam kombija, lažno prikazujući svoj identitet i stvarnu namjeru prisvajanja teretnog vozila.

Fotografije dokumenata osumnjičeni je tvrtki za iznajmljivanje poslao mobitelom, a potom je i sklopio ugovor koji je potpisao lažnim imenom s krivotvorenih dokumenata. Odgovorna osoba u toj tvrtki je, međutim, provjerila OIB putem internetske stranice te utvrdila da ti dokumenti ne postoje, o čemu je obavijestila policiju. Muškarac je osumnjičen za kaznena djela krivotvorenje isprava i pokušaj prijevare.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.