Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prevladana kriza u Upravi Zagrebačkog holdinga

03.10.2021.

13:08

Autor: Jutarnji list, Davor Šalat

Borna Filić/PIXSELL

Borna Filić/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik gradskog HDZ-a Mislav Herman rekao je u četvrtak da su predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol dali ostavke. A Jutarnji list danas piše da su ostavke spriječene na sastanku u Gradskoj upravi u petak.

"Ostavke su, kako doznajemo, spriječene dogovorom oko razriješenja direktorice Odjele za nabavu Holdingu Vesne Petko i direktora Odjela za sigurnost", ističe spomenuti dnevni list. A neovisni gradski zastupnik Renato Petek, ujedno član vladajuće koalicije, i sam potvrđuje da se dogodila kriza o vodstvu Holdinga.

- To su bile neslužbene informacije koje su kolale već nekoliko dana gradom. Ako je i postojala ta kriza, drago mi je da je razriješena jer imenovani u Upravu i Nadzorni odbor, a direktno izborom gradonačelnika, svi su ovdje da bi rješavali probleme građana. Prošlo je tri meseca, treba iznijeti jasan plan, reći koji su problemi na stolu i kako će oni biti riješeni. Birali smo promjenu, a to bi značilo da se gradonačelnik ne treba baviti svim pitanjima od tramvaja do smeća i drugih ostalih problema. Naprotiv, treba dati ovlasti, pogotovo dvojici članove Uprave, od kojih je jedan i predsjednik Uprave, zbog kojih se i izložio i direktno ih imenovao kako bi oni mogli raditi svoj posao - zaključio je Petek.     

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.