Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prezentirani šumarski radovi na Medvednici

24.05.2017.

14:12

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog velikog interesa javnosti, Uprava šuma podružnica Zagreb prezentirala je šumarske radove na Medvednici. Riječ je o novoj praksi koja će se narednih mjeseci provoditi kako bi planinari, lovci, mediji i svi koji to žele dobili pravi uvid o radovima na Medvednici.

Cilj je predstaviti sve te radove i vidjeti kako građani reagiraju na radove, možda negdje i pogriješimo ali to se ne odnosi na šumarski dio, rekao je voditelj Uprave šuma podružnica Zagreb Damir Miškulin. 

Šumarima su kritike uputili biciklisti koji sljemenske staze koriste svakodnevno, a neke su i uredili posebno za svoje sportske potrebe. Saša Nužda iz biciklističkog kluba Opušteno upozorio je da često šumski radnici ostavljaju na stazama grane koje za biciliste predstavljaju opasnost. 

Ne upravljaju šumom na Medvednici samo Hrvatske šume. Neki predjeli su u vlasništvu Crkve, a velik dio je u privatnom vlasništvu. Najpoznatija planinarska staza - Bikčevićeva - gotovo cijelom je dužinom u privatnim šumama, a posjednici se žale zato što to nije posebno označeno pa ih planinari često kritiziraju zbog šumskih poslova koje izvode na svom vlasništvu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.