Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prihvaćen prijedlog o likvidaciji trgovačkog društva TERME Zagreb

24.01.2018.

18:51

Autor: Krešimir Vešnik

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Uoči sjednice Gradske skupštine, Odbori za gospodarski razvoj, mjesnu samoupravu i zaštitu okoliša održali su svoje sjednice. Na jednom je prihvaćen prijedlog o likvidaciji TERME Zagreb d.o.o - a, dok su druga dva odbila prijedlog o dopunama Odluke o komunalnoj naknadi.

Prijedlog o likvidaciji trgovačkog društva "TERME Zagreb d.o.o", podržali članovi Odbora za gospodarski razvoj. Društvo kojemu su članovi naš grad i INA, osnovano je 2009. s ciljem realizacije projekta "Termalnog kupališta Zagreb" zapadno od Sveučilišne bolnice, no projekt nije ostvaren te grad i INA nemaju više interes za nastavak poslovanja.

Hoće li se išta oko toga kasnije događati, to ćemo vidjeti. Ali s obzirom da se nakon desetak godina, praktički firma zatvara, govori o tome da Grad Zagreb, što se tiče velikih, kapitalnih projekata, jednostavno ih ne realizira, rekao je Saša Molan iz SDP-a. O prijedlogu je govorio i HDZ-ov, Davor Filipović, To je projekt u koji je utrošeno milijun i 905 tisuća kuna. Treba prekinuti nešto što u niti jednoj soluciji nije dobro. Bolje ga je zatvoriti nego imati nekakve, eventualno, dodatne troškove, s tim da će biti i dodatnih troškova koja se odnose na sami proces likvidacije.

Također, Odbor za mjesnu samoupravu je odbio, a Odbor za zaštitu okoliša prihvatio prijedlog o načinu prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada. Prijedlogom bi, između ostalog, volumen spremnika i broj njegovog pražnjenja bio kriterij obračuna otpada, Grad bi osigurao vrećice za biootpad i plastiku te bi se dva puta godišnje besplatno odvozio krupni otpad.

No, oba odbora su odbila prijedlog kojim bi Grad tvrtke u stečaju potpuno ili djelomično oslobodio od plaćanja komunalne naknade.

Konačne odluke Gradske skupštine znat ćemo nakon sjednice koje će se održati 30. siječnja.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.