Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prihvaćena odluka o realizaciji gradskog projekta Blok Badel

17.12.2018.

17:26

Autor: Mario Mihaljević

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Zastupnici Gradske skupštine danas su većinom glasova prihvatili gradonačelnikov prijedlog odluke o realizaciji gradskog projekta Blok Badel - potez od Vlaške - Šubićeve - Martićeve i Derenčinove ulice.

U odluci se navodi kako je na temelju provedenog javnog, međunarodnog, anketnog urbanističko arhitektonskog natječaja, pokrenut postupak realizacije gradskog projekta, kojim se planira obnova, gradnja i uređenje cijelog bloka kao jedinog u tom dijelu grada koji nije dovršen i koji nema jasno određenu urbanu strukturu i namjenu.

Cilj je da područje toga bloka postane novi čimbenik identiteta toga dijela grada i središte važnih poslovnih, turističko-ugostiteljskih i kulturno-umjetničkih događaja, ali i mjesto za kvalitetan život stanovnika.

Blok Badel obuhvaća prostor cijelog gradskog bloka površine od oko tri hektara, koji je na sjeveru omeđen glavnom gradskom ulicom, Vlaškom ulicom, Trgom Eugena Kvaternika i Ulicom Pavla Šubića na istoku, Martićevom ulicom na jugu te Ulicom Marijana Derenčina na zapadu.

Natječajnim programom za gradski projekt Blok Badel određeno je uže područje zahvata površine od oko dva hektara, na kojem se predviđaju nove javne, stambene, trgovačke i poslovne namjene.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.