Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prijava za pregled građevina nakon potresa aplikacijom

23.03.2020.

08:54

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

GDi je za Ured za upravljanje u hitnim situacijama izradio aplikaciju „Prijava za pregled građevina nakon potresa“. Građani se mole da na poveznici https://arcg.is/1vafny0 popune aplikaciju. Tako će se ubrzati postupak procjene štete.

Ured kao i sve službe i volonteri Civilne zaštite su radili cijelu noć. Zaprimljeno je oko 5000 prijava za brzu procjenu šteta, jučer je odrađeno više od 500 brzih procjena na terenu. To je velik posao koji smo mogli odraditi samo uz nesebičnu podršku volontera svih inženjerskih struka. 

Jučer je podignuto šatorsko naselje na Trgu Franje Tuđmana, u Cvjetnom naselju je prenoćilo 59 osoba, podijeljeni su obroci po Donjem gradu, građevinske tvrtke su raščišćavale koridore, komunalno – prometno redarstvo je odradilo označavanje zgrada u suradnji s PU zagrebačkom. Postrojbe opće namjene civilne zaštite su pomogle u evakuaciji  i raščišćavanju bolnica. U suradnji s Gradskim društvom crvenog križa Zagreb radio se transport nepokretnih osoba iz zgrada kojima je bitno narušena statika. Timovi građevinara će obići građevine prema prioritetima.  

Priopćeno je iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.