Hrvatski radio

Radio Sljeme

13:10 / 04.03.2022.

Autor: AKK/Radio Sljeme

Prijekop nasred Trga čeka kraj natječaja!

Šoder na Trgu bana Jelačića

Šoder na Trgu bana Jelačića

Foto: Radio SLjeme/HRT / Hrvatski radio

Na Trgu bana Jelačića, neposredno ispred hotela Dubrovnik, stoji zatrpan, ali nepopločen prijekop. Osim što se radi o ružnoj turističkoj slici u samom srcu grada, riječ je i o prijetnji pješacima. Na naše pitanje kada će prijekop biti popločen, odgovor nije tako jednostavan.

Posljednjih nekoliko tjedana građani i turisti preskaču prilično velik prijekop ispred hotela Dubrovnik, kod kioska, u nadi da je pitanje dana kada će ga nadležni propisno završiti. 


Međutim, odgovor iz nadležnog Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, graditeljstvo, komunalne poslove i promet ne odaje da bi se sanacija uskoro mogla dogoditi:


" U povodu upita Vašeg slušatelja u emisiji "Zajednički nazivnik" u vezi s rupom na Trgu Josipa Jelačića ispred hotela Dubrovnik obavještavamo Vas da je riječ o prijekopu hitnih intervencija te da se radovi na sanaciji opločenja ne izvode zbog isteka ugovora prošle godine. Postupak ugovaranja izvođača i stručnog nadzora za sanaciju opločenja u Gradu Zagrebu je u tijeku te će se radovima pristupiti odmah po završetku postupka."

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici