Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prijenos koncerta grupe Detour na Radio Sljemenu!

27.06.2020.

08:22

Autor: HTV

Davorin Visnjic/PIXSELL

Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: - / -

Na "Sunčanoj strani Prisavlja" nastupa Detour. Bend je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektroakustičnog pop zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, začinjenog povremeno drum'n'bass, a u recentnije vrijeme i ponekom country notom.

Od početka 2006. ova peteročlana glazbena skupina predvođena autorom, aranžerom, producentom i gitaristom Nenadom Borgudanom nastavlja svoj glazbeni put pod imenom 'Detour' (prije toga Yammat) čija prepoznatljivost nije samo u najnovijim nego i u pjesmama starijeg datuma poput "Ljeto počinje", "Mjesec", "Gledano sa strane" i "Prijatelj". Ove pjesme su na njihova prva dva studijska albuma 'Detour' i 'TV'.

Treći studijski album "A što ak' ja..." donosi im status velike glazbene pop atrakcije u regiji kao i brojne koncertne nastupe ali i nagrade.

Album, nošen najviše hit singlovima "Srce veliko", "Snijeg", "Daleko" i "Plešem sama", osigurao je Detouru Porin za Najbolji pop album u 2014. Početkom 2016. Borgudan potpisuje još jednu uspješnicu, pjesmu 'Zaljubila sam se', s kojom se predstavila i nova vokalistica grupe Gina Damjanović, koja je zamijenila Maju Posavec.

HDU pjesmi dodjeljuje priznanje za pjesmu koja se te godine najviše puštala u eteru radijskih postaja, a 2017. uručen im je Porin u kategorijama Pjesma godine i Najbolja izvedba grupe s vokalom.

Detourovci 2016. primaju nagradu za grupu godine, što je uz rasprodani zagrebački koncert bio najbolji mogući način obilježavanja slavljeničke godine i proslave deset godina rada.

Pratila ga je i promocija albuma 'DETOUR 10'. Novi album 'Tourdetour' uspješno se predstavio kroz pjesme 'Biram' (za koju slijedi nekoliko nominacija za Porin) zatim 'Bez tebe', 'Vikend' i 'Skrivena', a glazbena kritika ga je svrstala među top-albume u 2018.

Početak 2019. donosi im nova priznanja gdje s aktualnim albumom 'Tourdetour' na novinarskoj glazbenoj nagradi 'Rock&Off' odnose nagradu u Pop&off kategoriji i Porin u kategorijama za 'Pop album godine' i 'Najbolja izvedba grupe s vokalom'.

Peti studijski album zatvoren je s također zapaženim singlovima 'Ima i nema', te baladom 'Slike o našim danima'.

Koncert možete pratiti na trećem programu HTV-a od 21:15 i radio Sljemenu od 21 sat.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.