Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Prioriteti gradonačelnika su spomenici i kumovi"

22.10.2019.

13:12

Autor: Krešimir Vešnik

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

"Nećemo podržati polugodišnje izvješće o izvršenju gradskog proračuna", poručili su iz gradskog SDP-a uoči sutrašnje skupštinske sjednice. Kažu da su građani u prvoj polovici ove godine izdvojili oko 400 milijuna kuna više nego lani pa se pitaju jesmo li zbog toga dobili kvalitetniju uslugu?

"Proračun grada gori je od Agrokorove bilance", ističu iz gradskog SDP-a. Iako su građani poreznim i prireznim davanjima uplatili oko 400 milijuna kuna više u prvih šest mjeseci ove godine, grad je oko 100 milijuna kuna zaduženiji nego lani, tvrdi SDP-ov, Zvane Brumnić - Ključ problema grada i građana grada Zagreba je prikriveno zaduženje koje u ovom trenutku iznosi blizu cijelog jednog proračuna. I to je ono što će na kraju grad Zagreb "potopiti".

Gradski proračun je oko 10 milijardi kuna, no gradonačelnikovi prioriteti nisu građani i rješavanje problema poput prometa ili odvoza smeća - Sukus svega je da su u gradu Zagrebu prioriteti gradonačelnika spomenici i kumovi. Mi smo taoci jedne politike koja je preslikana sa državne razine. Radi se o tome da su gradonačelnik Bandić i HDZ interesno povezani, drže jedni druge: gradonačelnik Bandić premijera Plenkovića na državnoj razini, a ovaj njega na gradskoj - rekao je prvi čovjek gradskog SDP-a, Gordan Maras. 

Da koalicija Milana Bandića i HDZ-a ne funkcionira, mišljenja je i Rajko Ostojić. Osim na rekonstrukciji rotora, država i Grad ne surađuju niti na jednom drugom projektu, objašnjava Ostojić - Prije desetak godina bilo je nekoliko projekata: MSU, Arena, Glazbena akademija. Sada, u zadnje tri godine, navodno su čvrste veze Bandićeve stranke i HDZ-a, a niti jedan projekt. Zašto? Jer se novac troši na nevažne stvari za kvalitetu života naših građana.   

Kumovi i spomenici, a ne djeca, razvoj i kvalitetno upravljanje, zaključuju iz gradskog SDP-a, to je današnja slika našeg grada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.