Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pripremite se na gužve zbog radova na nadvožnjaku u Škorpikovoj

21.06.2022.

14:07

Autor: Magdalena Pongrac

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Nikola Cutuk / PIXSELL

Zbog radova na željezničkom nadvožnjaku u Škorpikovoj ulici od sutra se zatvara cestovni promet Škorpikovom od Samoborske ceste do Aleje Bologne. Željeznički promet teči će po prilagođem rasporedu.

Sanacija željezničkog nadvožnjaka u Škorpikovoj dio je obnove dvokolosječne pružne dionice Zapadni kolodvor - Savski Marof, duge gotovo 18 kilometara, rekao je član Uprave HŽ Infrastrukture Subhi Taufik.


- Sanacija obuhvaća sanaciju konstruktivnih elemenata željezničkih dijelova nadvožnjaka, zamjenu dotrajalih dijelova nadvožnjaka i kolosijeka. Radovi su vrijedni 365,7 milijuna kuna, a veći dio se financira iz kredita Svjetske banke. Za vrijeme radova će vlakovi vozili prilagođenom brzinom i rasporedom, a što se tiče budućnosti mogu reći da će vlakovi voziti 120 km/h i na taj način ćemo unaprijediti prigradski prijevoz.


Cesta ispod nadvožnjaka, za koju su odgovorne Zagrebačke ceste, ne planira se obnavljati, kao ni sustav odvodnje zbog kojeg nakon jače kiše dolazi do poplava.


- Nisu u planu radovi na cestovnoj mreži, a što se tiče plavljenja, u zoni radova Škorpikove se radi na kanalizaciji u Huzjanovoj koja je još jedan način da se spriječi plavljenje - istaknuo je savjetnik pročelnice gradskog ureda za mjesnu samoupravu i civilnu zaštitu Alan Ordulj


Od sutra do 26. idućeg mjeseca obilazni pravac vodi Samoborskom cestom. Hoće li ona izdržati veliku navalu vozila?


- Izdržat će sigurno na neki način, ali će sigurno biti velikih gužvi. Zato apeliramo na građane da planiraju putovanja drugim pravcima, da potpuno izbjegavaju ovaj dio i koriste Zagrebačku i Ljubljansku prema autocesti.


Uz Škorpikovu, tijekom ljeta se očekuju i radovi na oteretnom kanalu Sava-Odra iza čvora Lučko, sanacija pothodnika kod Gospodske ulice, obnova Jankomirskog mosta i nadvožnjaka u Buzinu te završetak radova na Mostu slobode.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.