Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pripremite se na "kaos" na našim prometnicama

30.07.2016.

09:31

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zakoračili smo u još jedan turistički vikend i to udarni. Pojačan promet na hrvatskim autocestama i cestama osjetio se i jučer, no danas se zbog niza okolnosti očekuju duži zastoji. Preporuka - ne krećite na put ako to ikako možete izbjeći

Od ranog jutra vrlo je gust promet na autocesti A1 Zagreb - Split te A4 Zagreb - Goričan. Osim najjačeg turističkog vikenda, prometnu situaciju komplicira i činjenica da je autocesta od tunela Karavanke do Ljubljane zatvorena zbog dolaska ruskog predsjednika Vladimira Putina, pa oni koji dolaze na odmor ili odlaze - moraju obilaznim cestama.

Zbog mogućeg većeg zastoja i blokade prometa u našoj zemlji, Hrvatske autoceste pripremile su 20 tisuća bočica vode koje će dijeliti putnicima na autocestama na ulasku u Lučkom, Svetoj Heleni, Rupi i prije tunela Svetog Roka.

S obzirom na visoke ljetne temperature koje na duljim putovanjima bitno utječu na umor vozača, Hrvatske autoceste upozoravaju putnike da ponesu dovoljno tekućine kako bi se pripremili za moguće čekanje u kolonama.
Iz Hrvatskog autokluba (HAK) su izvjestili da je pojačan promet prema moru kao i promet putničkih vozila na graničnim prijelazima.

Detaljnije informacije o aktualnoj prometnoj situaciji pratite na stranicama Hrvatskoga autokluba te u našem programu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.