Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pripuz o poslovima s Gradom: "Prihodi su minorni"

08.09.2020.

15:31

Autor: Ivan Hlupić/Krešimir Vešnik

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / -

Gradskim se zastupnicima uoči skupštinske sjednice, pismom obratio vlasnik i šef C.I.O.S. grupe, Petar Pripuz, koji rijetko istupa u javnosti. Povod je zahtjev kluba Neovisnih zastupnika i Renata Peteka Milanu Bandiću da Skupštini podnese izvješće o poslovnim odnosima s Pripuzom i C.I.O.S.-om.

Na osam stranica Pripuz svoj milijunski prihod od Zagreba i Holdinga naziva minornim. C.I.O.S. grupa je prije šest godina imala oko 410 tisuća kuna vrijednosti posla s Gradom i Holdingom, iznos je rastao kroz godine, a ove bi trebali završiti na 35 milijuna kuna.

Iako je u zadnjih šest godina njegovo reciklažno dvorište gorjelo 6 puta, Pripuz tvrdi da provode sve mjere zaštite, ali i da ondje nije bilo požara prije nego što je C.I.O.S. počeo poslovati s Gradom Zagrebom. Sumnja da su požari podmetnuti, no kaže da istrage još traju. Pobrojio je Pripuz i sve inspekcije koje su ih posjetile i utvrdile da je sve u redu pa pozvao zastupnike da prestanu iznositi neistine koje štete ugledu njegove tvrtke.

Petek od gradonačelnika traži i da izvijesti što je Grad poduzeo nakon niza požara na prostoru te tvrtke - Dobio sam odgovor gospodina Pripuza kojeg nisam niti tražio. Postavljam pitanje gradu Zagrebu koji s njim posluje. Gospodin Pripuz kaže da mu se radi šteta s istupima pojedinih zastupnika jer ga se prečesto spominje, a poslovanje s Gradom mu donosi sitne prihode na razini statističke pogreške. Zašto onda posluje s Gradom? Smatram da je sustav gospodarenja otpadom napravljen na taj način da njime profitiraju privatnici - napomenuo je Petek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.