Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prirodoslovno matematički fakultet proslavio svoj 77. rođendan!

06.06.2023.

14:28

Autor: Radio Sljeme

Svečana sjednica

Svečana sjednica

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Prirodoslovno-matematički fakultet danas slavi 77-i rođendan i 147 godina otkad je počela nastava prirodoslovlja za zagrebačkom sveučilištu. Na svečanoj su sjednici uručene pohvalnice najboljim studentima i zahvalnice umirovljenim nastavnicima, a za građane je omogućen besplatni ulaz u Botanički vrt s vođenim turama.

Na PMF-ovom znanstvenom brdu na pozornici na otvorenom i kroz razna predavanja, pokuse i predstave posjetilo je oko 5000 ljudi željnih znanosti.


Promicanje prirodoslovlja, matematike i računarstva i dalje ostaje naš cilj, posebice približiti znanost djeci predškolskog i školskog uzrasta na drugačiji, pristupačniji i zanimljiviji način te ih potaknuti na odabir studija i karijere u ovim područjima djelatnosti, rekao je dekan Mirko Planinić.


- Koliko je PMF značajan govori podatak da 20 posto cjelokupnog znanstvenog rada zagrebačkog sveučilišta dolazi iz ove institucije, naglasio je Planinić.


Dan fakulteta PMF je obilježio i besplatnim ulazom u Botanički vrt i vođenom turom po vrtu.


Osim toga, građani će od ove godine, prvi put u više od 130 godina, moći prošetati i Alpinumom - najstarijom kamenjarom u Botaničkom vrtu. 

   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.