Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Prisilit ćemo građane da odvajaju otpad"

29.03.2016.

12:12

Autor: N.D.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Treba se raditi na kvalitetnom sustavu gospodarenja otpadom, a to sigurno nije spalionica, istaknuo je ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović gostujući u našoj emisiji Iz prve ruke. Uskoro će biti formirana radna skupina u kojoj će biti predstavnici Grada i Ministarstva.

Oni bi trebali dogovoriti koje je nabolje rješenje. Ministar ističe da se mora osposobiti stvaran sustav odvojenog prikupljanja otpada. Zna i kako to provesti u praksi. Kaže da će natjerati građane da odvajaju otpad. Prisilit ćemo ih tako da ćemo uspostaviti jedan cjelovit sustav odvojenog prikupljanja, da se neće redovito odvoziti samo miješani otpad. Dapače, njega ćemo bitno prorijediti, ali ćemo uvesti redoviti odvoz papira i kartona - ističe Dobrović. 

Ministar smatra da se kvalitetnom edukacijom može sve postići jer će građani sami shvatiti da takvim ponašanjem čine  dobro sebi i zajednici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.