Hrvatski radio

Radio Sljeme

Priznanje Radio Sljemenu za praćenje religijskih sadržaja

22.05.2023.

15:52

Autor: Radio Sljeme

Priznanje Radio Sljemenu za praćenje religijskih sadržaja

Priznanje Radio Sljemenu za praćenje religijskih sadržaja

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Radio Sljeme za 70. rođendan dobio je priznanje Hrvatskog društva katoličkih novinara za praćenje vjerskih sadržaja. Dodjela nagrada i priznanja održala se u okviru proslave 57. Svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.


Od uspostave demokracije i samostalne Hrvatske, Radio Sljeme kao dio javnog medijskog servisa, Hrvatske radiotelevizije, predano vrši svoju zadaću i redovito prati vjerske sadržaje, rekla je urednica radija Tanja Baran.


- Ovo je prvi put da nam je netko iz Crkve ovako javno rekao hvala kroz priznanje, kroz nagradu, zato nas to osobito veseli, evo na osobit način kolegicu Vesnu Jurić Rukavinu, koja je doajenka katoličkog novinarstva i možemo reći, ona je počela zapravo 1991. na Radio Sljemenu s praćenjem vjerskih tema, ja sam došla malo kasnije, 1994. Današnji su stupovi kolegica Ana Dagelić, koja radi emisiju "Svjetionik" i kolegica Ana Lacković Varga koja uređuje emisiju "Hvaljen Isus i Marija", duhovnu misao svako jutro, ali pomažemo i svi mi ostali u tim emisijama, a ono što je važno reći, naši slušatelji znaju da i Katolička crkva i ostale vjerske zajednice imaju svoje trenutke, i kroz naše emisije, vijesti, i kroz naša reporterska javljanja i druge specijalizirane emisije - navodi urednica Baran.


Istinitost, ljubav, otvorenost i dijalog, vrijednosti su koje Radio Sljeme već dugi niz godina promiče, istaknuo je pomoćni biskup zagrebački, monsinjor Mijo Gorski.


- Tu je Radio Sljeme uvijek bio baš na usluzi, ne zbog Crkve, zbog ljudi, zbog svih koji su trebali informaciju i do kojih je ta informacija došla. Ja vam čestitam na 70 godina vaše medijske prisutnosti i na 30 godina ovog otvorenog pristupa i Crkvi i društvu u kojem doista svatko može naći svoje mjesto, hvala vam na tome - dodao je biskup Gorski.


A već idući tjedan Radio Sljemenu bit će uručena još jedna nagrada, ona Grada Zagreba, u povodu Dana grada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.