Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prljavo kazalište i Novi fosili uvode Zagreb u novu 2020. godinu

23.12.2019.

13:10

Autor: Ivan Fedor

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Novi fosili i Prljavo kazalište svirat će na dočeku nove godine na središnjem zagrebačkom Trgu. Zabava počinje u 21 sat, a osim pjesme i plesa predviđen je veliki vatromet te prigodan program kojim će se obilježiti početak hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

U najluđoj noći u godini zagrepčane i njihove goste zabavljat će "dva benda koja najbolje mogu predstaviti autentičnu zagrebačku priču", istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić rekavši da je ponosan što će Zagreb, prvih šest mjeseci, biti glavni grad Europe:

"Kad bi tražili dvije legitimacije koje bi predstavljale Zagreb onda su to svakako Prljavo kazalište i Novi fosili. Sretan sam što će Zagreb biti domaćin zemljama članicama Europske unije i što na šest mjeseci postajemo glavni grad Europe."

Prljavci se nakon 7 godina vraćaju na glavni zagrebački trg, dok će Novi fosili koncertom obilježiti 50 godina postojanja grupe. 

"Nadamo se da će doći obitelji s djecom. Na našim koncertima su obično bake, djedovi, mame, tate i dječica i ako nas vrijeme posluži, nadamo se da će tako biti i ove godine.", rekla je Sanja Doležal iz Novih fosila, dok je Mladen Bodalec istaknuo: "Veseli nas ponovni susret s ljudima na dočeku nove godine. To je specifičan koncert i lijepo je biti dio te atmosfere. U toj novogodišnjoj noći ljudi su uvijek dobro raspoloženi tako da se ne moramo previše truditi da ih animiramo."

Osim na glavnom Trgu, doček nove godine organiziran je i na gotovo svim adventskim lokacijama, od Fuliranja do Ledenog parka, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica TZ Grada Zagreba: 

"Na našim svim trgovima koji imaju novogodišnje programe - i na klizalištu, i na Fuliranju, i na Zrinjevcu - građani će moći naći kutak za sebe i veselo ući u 2020. godinu."

Zanimljivo, novogodišnji vatromet će biti sinkroniziran s taktovima Ode radosti, tako da će se na taj način obilježiti dva važna početka - 2020. godine i hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.