Hrvatski radio

Radio Sljeme

Problemi na velikogoričkoj liniji

26.01.2015.

14:06

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Korisnici ZET-ovog javnog prijevoza bune se oko ponašanja određenih djelatnika. Prošloga je tjedna tako na autobusnoj liniji Velika Gorica - Zagreb vozač odbio krenuti s postaje Veliko Polje nakon što je primijetio maloljetnog putnika bez vozne karte. Mladić je odlučio napustiti autobus, no situacija je ostala nepromijenjena. To je izazvalo gnjev ostalih putnika, a jedan od njih situaciju je snimio mobitelom.

Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić je zbog tog događaja zatražio razgovor s odgovornima u ZET-u.

Glasnogovrornik te tvrtke Tomislav Jurić pojašnjava"Nikada nismo imali problema s putnikom koji je imao kartu. Vozač je prema informacijama kojima mi raspolažemo, a koje još nisu potvrđene jer očekujemo detalje, zatražio asistenciju policije, te je u tom slučaju trebao ostati na mjestu događaja do doalska ekipe. Je li to točna informacija ili ne u ovom trenutku to sa sigurnošću ne mogu reći. Činjenica je da je vozač zvao policiju, a sve ovo što se navodno događalo, navodno se događalo u tom praznom hodu. Ne bih se upuštao u bilo kakve spekulacije dok nemamo završen cijeli taj slučaj. Isprika onima koji su doživjeli neugodnost, a imali su plaćenu prijevoznu uslugu."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.