Hrvatski radio

Radio Sljeme

Problemi oko Doma zdravlja Trnje

04.03.2016.

13:13

Autor: Ana Krois, Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Parkiralište puno rupa i zapušteno dvorište prvo je što upada u oči svima koji dolaze u Dom zdravlja Trnje. To je bio i povod da se u emisiji Moj firtl raspitamo o tome može li se stanje popraviti? Ima nade!

Posljedice noćašnje kiše vide se u dvorištu Doma zdravlja Trnje. Odvodnja je vrlo loša, sve je puno rupa i lokvi, a parkira se u blatu. Gospođa Mirjana nezadovoljna je pristupom Domu zdravlja. Ovo je jedno ruglo koje u gradu ne bi trebalo postojati. Ta cesta koja više i nije cesta, uređenje je katastrofa, očito nitko ne vodi brigu o tome, a netko bi ipak trebao.

Gradska četvrt Trnje prije tri godine planirala je s 400.000 kn financirati uređenje dvorišta Doma zdravlja, no prema procjeni Zagrebačkih cesta, ti bi radovi stajali oko milijun kuna. To je previsok iznos za Gradsku četvrt, pa su Gradu predložili da im pomogne s 50% jer su i oni vlasnici Doma zdravlja, rekao je Krešimir Končić iz vijeća Gradske četvrti Trnje. I onda je krenula priča, jooj nemojte, jooj imovinsko pravni odnosi, jooj zaštita spomenika, jooj nema vodovod i odvodnja - i uglavnom joj!

U Gradskoj upravi prijepodne je održan sastanak o problemu Doma zdravlja Trnje. Zamjenik pročelnika u odgovornom gradskom uredu Alan Ordulj istaknuo je da se još mora pričekati završetak legalizacije. No, veći je problem to što ne postoji sustav oborinske odvodnje i kanalizacija. Pomaka ipak ima. Ideja je da se prvo krene u hitnu sanaciju rupa koje su u samom krugu Doma zdravlja i da se pokrene zahtjev za projektnom dokumentacijom uređenja, znači prvo dobivanja posebnih uvjeta, kako bi se moglo pristupiti izradi projektne dokumentacije za cijelu površinu Doma zdravlja.

Ordulj je dodao da će u obnovi prostora oko Doma zdravlja Trnje sudjelovati i Gradski ured za zdravstvo kako bi se prostor što prije i kvalitetnije obnovio.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.