Hrvatski radio

Radio Sljeme

Problemi s odvodnjom u Dumovcu će se riješiti u iduće 2 godine

11.10.2019.

12:09

Autor: Ivan Fedor

FOTO: Ivan Fedor

FOTO: Ivan Fedor

Foto: - / -

Nakon poziva sugrađana u našoj emisiji Zagrebi po Zagrebu zbog problema s odvodnjom i kanalizacijom, gradonačelnik Milan Bandić danas je obišao Dumovec. Problemi bi trebali biti riješeni u iduće dvije godine.

Osim problema s odvodnjom i kanalizacijom, građane muči i nedovoljna širina Bilogorske ulice te neoprezna vožnja brojnih vozača na tom području. Gradonačelnik je obećao rješavanje prometnih problema do sredine idućeg tjedna, dok će se problemi s odvodnjom i kanalizacijom riješiti u sklopu europskog projekta vrijednog 2 milijarde kuna kojim će se istočni dio Sesveta priključiti na centralni pročišćivač otpadnih voda. Prema najavama, ti radovi bi trebali početi iduće godine. Stanovnica Dumovca Ivanka Hadžić naglasila je s kojim se problemima redovito susreću:

"Problematika je ta što smo zaboravljeni. Ja ovdje pedeset godina čekam kanalizaciju i nogostup. Mi nemamo odvodnju slivnih voda, kada pada malo jača kiša nama dvorišta plivaju. Dakle, uvjeti za život su grozni."

Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galiot najavio je rješavanje tog problema:

"Ono najbitnije što trenutno treba naglastiti je - izgradnja transportnog kolektora s retencijskim bazenom i crpnom stanicom od Ivanje Reke na zapadu prema Kalničkoj ulici i transportnom kolektoru Sesvete istok - Sesvete prema Dumovcu planira se započeti i završiti u iduća 24 mjeseca."

Također, danas su započeli i radovi na rekonstrukciji Ulice Ive Dulčića u Sesvetama. Nakon spajanja na novopoloženi cjevovod, uređuje se kolnik dugačak 300 metara. Radovi će trajati 30 dana, a vrijednost im je pola milijuna kuna.

"Napravit ćemo to prije pahuljica, a odavde strojevi neće ići dok se sve ne završi. Vrijednost radova koji su ovdje obavljeni i onoga što će se uložiti u idućih godinu dana je oko 80 milijuna kuna.", rekao je gradonačelnik Milan Bandić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.