Hrvatski radio

Radio Sljeme

Problemi s parkiranjem kod bolnice Goljak

29.04.2016.

13:14

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Specijalna bolnica Goljak namjenjena je za djecu s neuro-razvojnim i motoričkim poteškoćama. To znači da su djeca često teško pokretna ili u kolicima. Nedostatak parkirnih mjesta iznimno je neugodan problem za roditelje ali i male pacijente.

Prema riječima ravnateljice bolnice Katarine Bošnjak, Goljak dnevno primi oko 280 pacijenata, a u dvorištu bolnice postoji samo 24 parkirna mjesta. 

Predstavnici gradske četvrti te mjesnog odbora sa svoje su strane pokušali osigurati parkiralište za bolnicu ali neuspješno. Predsjednik mjesnog odbora Miljenko Krajačec tvrdi da su još 2012. predali zahtjev gradskim službama da se nađe nekakvo rješenje za taj problem ali bez uspjeha.

Predsjednik vijeća gradske četvrti Gornji grad-Medveščak Luka Šimurina, potvrdio je da je vijeće spremno uložiti financijska sredstva da se uredi parkiralište ali gradske službe moraju odraditi svoj dio posla tj. projektnu dokumentaciju, rješavanje imovinsko-pravnih poslova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.