Hrvatski radio

Radio Sljeme

Proceduralne greške poput one s vodom ne smiju nam se događati

15.03.2023.

13:07

Autor: Mario Mihaljević /Radio Sljeme

Odgoda poskupljenja vode

Odgoda poskupljenja vode

Foto: Emica Elvedji / Pixsell

 Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec u programu Radio Sljemena komentirala je odgodu poskupljenja vode u Zagrebu. Rekla je da se proceduralna greška u Vodovodu i odvodnji više ne smije dogoditi, a poduzeće treba osnažiti, kao i sva druga koja su od vitalne važnosti za građane

Zbog ne ulaganja u vodovodnu mrežu gradu došlo je do toga da imamo probleme s pucanjem cijevi. Struktura cijene u Vodoopskrbi i odvodnji koju građani plaćaju ima naknadu za razvoj s kojom želimo uložiti u vodovodnu mrežu kaže zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec


-Vodovodna mreža u Zagrebu je u jako lošem stanju, cijevi nam stalno pucaju , godinama se nije ulagalo u taj dio problema. U razgovoru sa građanima vidimo da razumiju jednu stvar. Da nam cijevi ne bi pucale, moramo uložiti financijska sredstva. 


Dolenec kaže da ih je proceduralna pogreška koja se dogodila u Vodovodu i odvodnji zatekla. Istaknula je da u svim podružnicama zagrebačkog holdinga moraju napraviti iskorake kada je riječ o kvaliteti upravljanja. 


-Sada imamo direktora Blaževića koji se uhvatio sa svim problemima u koštac. Osnažiti ćemo ekipu koja upravlja tim poduzećem jer je to prijeko potrebno. Kao što smo obećali, moramo unaprijediti kvalitetu usluge u svim podružnicama Holdinga. 


Dolenec je odbacila nagađanja da se direktori podružnica Holdinga dovode po političkoj liniji


-Niti za jedno mjesto za koje je netko izabran, stranačka pripadnost nije mu ni pomogla ni odmogla. Iza nas je puno imenovanja u podružnicama, i pokazali smo da stranačka pripadnost nije bitna. Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.