Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prodaja Terry Fox Run majica

14.09.2013.

16:28

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Humanitarnu trku Terry Fox Run, koja će se održati iduće nedjelje 22. rujna u 16 sati na jezeru Jarun, najavile su brojne osobe iz javnog života humanitarnom prodajom majica.

Poznate osobe prodavale su majice s vizualom akcije po simboličnoj cijeni od 50 kuna. Akciju je svojim dolaskom u Gajevu ispred 'Charliea' podržao i gradonačelnik Milan Bandić. Njemu se pridružila Louise LaRocque, veleposlanica Kanade u RH.  

Humanitarna trka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladiću Terryju Foxu koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade“. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini. U čast hrabrom Terryju njegova je obitelj odlučila nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.