Hrvatski radio

Radio Sljeme

Produljen rok za popisivanje do ponoći

27.09.2021.

12:15

Autor: Mario Mihaljević

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon što je sinoć bila zagušena mrežna stranica popisa stanovništva zbog navale građana koji su svoje pravo htjeli iskoristiti u zadnji trenutak, Državni zavod za statistiku produljio je rok za samopopisivanje do ponoći.

U protekla dva tjedna samo se popisalo milijun i 420 tisuća građana. Sutra na teren izlaze popisivači koji će od vrata do vrata popisati preostale građane. 

Zbog sinoćnjeg zagušenja mrežne stranice koju je izavala navala građana koji su svoje pravo htjeli iskoristiti u zadnji trenutak, Državni zavod za statistiku produljio je rok za samopopisivanje do ponoći, rekla je ravnateljica državnog zavoda za statistiku Lidija Brković 

-Od petka od tri sata do jutros imali smo više od 400 tisuća osoba koje su odlučili u zadnji trenutak se popisati. Nama je drago da su građani prepoznali aplikaciju i naš trud. Sinoć smo imali određenih problema u radu aplikacije, i uspjelo se popisati oko 100 tisuća građana, ali je interes bio puno veći, i kada su naši građani shvatili da se neće uspjeti samopopisati, počeli su nas zvati, i slati nam mailove. Potražnja za samopopisivanjem je velika, i odlučili smo još jedan dan produžiti tu prvu fazu-, rekla je Brković. 

 

 

 

Ravnateljica državnog zavoda za statistiku Lidija Brković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.