Hrvatski radio

Radio Sljeme

Produžen rok za prijavu za stanove na Podbrežju

07.12.2017.

14:31

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog slabe potražnje stanova u Podbrežju, Gradska skupština produžila je rok za prijavu. Promjenjeni su i kriteriji prema kojima će stanove moći kupiti i drugi, a ne samo mladi znanstvenici. U našoj emisiji Gradska posla, sve je to komentirala Mirka Jozić iz Gradskog ureda.

Samo sedmero mladih znanstvenika prijavilo se za kupnju stanova na Podbrežju. Gradska skupština, stoga je produžila rok za sklapanje ugovora do 31. prosinca, a od sljedeće godine stanove će moći kupiti i drugi.

S ovim našim drugim prijedlogom s kojim smo išli, ciljamo na mlade ljude koji ne moraju nužno biti znanstvenici. Fokus je na visokoobrazovanim, na onima koji imaju  doktorske i magistarske titule ili visoku stručnu spremu, rekla je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Mirka Jozić.

Podsjetimo, kupac bi trebao plaćati 2% svoje kamate čiji će ostatak subvencionirati Grad Zagreb. 

Stanovi će se moći i unajmljivati, Upravo se završava i taj natječaj. Od 608 stanova u naselju Podbrežje, njih je 200 planirano za javni najam, 200 za socijalne potrebe, a 208 je bilo za mlade znanstvenike. Od ovih 200 koji su za javni najam natječaj je raspisan u rujnu i do kraja godine trebala bi se odrediti lista prvenstva, istaknula je Jozić.

Na Podbrežju se planiraju graditi dva vrtića, osnovna i srednja škola te Dom zdravlja. Prva faza izgradnje oko 600 stanova trebala bi biti završena do početka srpnja sljedeće godine. 

Više o Podbrežju možete saznati ovdje

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.