Hrvatski radio

Radio Sljeme

Projekt Crvenog križa i Malog doma

07.02.2023.

15:44

Autor: Nevena Saraga

"Zemlja mojih snova"

"Zemlja mojih snova"

Foto: Crveni križ / Grad Zagreb

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb u suradnji s Dnevnim centrom za rehabilitaciju djece i mladeži Mali dom i uz podršku Grada Zagreba stručnom konferencijom zaključio je dvogodišnji projekt integracije djece s teškoćama i osoba s invaliditetom.

Cilj EU projekta „Kreativne terapije u radu s djecom i odraslima s invaliditetom - Aktivni i vidljivi u zajednici“, vrijednim gotovo 400 tisuća eura, bio je poboljšati kvalitetu socijalnih usluga u zajednici kako bi najranjivije skupine, često nevidljive, postigle što veću socijalnu uključenost, kaže ravnateljica Malog doma Tatjana Petrović Sladetić.


Dobivenim sredstvima uređeni su, opremljeni i prilagođeni prostori, omogućena psihosocijalna podrška članovima obitelji, angažirani kinezioterapeuti za provođenje terapijskih aktivnosti u bazenu i sportsko rekreativnih aktivnosti u dvorani, a više od tisuću sati likovnih, plesnih, glazbenih i dramskih radionica rezultiralo je predstavama koje su izvedene u Maloj dvorani "Vatroslav Lisinski" pod vodstvom redatelja Marija Kovača.


A osim obnovljene infrastrukture i neprocjenjivog iskustva, ovaj je projekt važan i zbog povezivanja i edukacije stručnjaka kojih nedostaje, ističe pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Lora Vidović.


Promijeniti život nabolje jednoj osobi, iznimna je stvar. Crveni križ i Mali dom ovim su projektom obuhvatili više od stotinu ljudi koji su stekli nove vještine, ali i trajne uspomene.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.