Hrvatski radio

Radio Sljeme

11:28 / 23.01.2021.

Autor: Boris Bogić

Projekt "Kazalište na kamionu"

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon godine u kojoj je svoje predstave prenosilo gotovo isključivo online, kazalište Mala scena u 2021. želi kazalište ponovno dovesti u živu interakciju s publikom, i to kroz projekt "Kazalište na kamionu", za čiju realizaciju moli donaciju staroga kamiona.

U 2020. godini kazalište Mala scena započelo je val online kazališnih aktivnosti.  Osobitu su pozornost poklanjali najmlađima kojima je bilo i najteže tijekom karantene.  

Nakon gotovo godinu dana, preko stotinu online druženja, radionica i ostalih aktivnosti, vrijeme je da se opet počnemo sastajati - uživo, ističe umjetnička direktorica iz Male scene, Buga Marija Šimić.

- Tražimo jedan mali kamion koji bi postao "kazališni kamion". Ideja je zapravo da putujemo sa tim kamionom diljem Hrvatske, gdje god možemo parkirat taj kamion, tako da možemo izvoditi predstave uživo za publiku, bez ekrana ali da opet možemo biti na distanci -

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.