Hrvatski radio

Radio Sljeme

Projekt "Kupujmo hrvatsko - hrvatski proizvod za hrvatski turizam"

06.11.2018.

12:38

Autor: Boris Bogić

R.S.

R.S.

Foto: - / -

Riječ je o projektu koji već četvrtu godinu za redom organizira Hrvatska gospodarska komora, a održava se danas i sutra u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma te je okupio šezdesetak hrvatskih tvrtki.

Svečanost je otvorio Josip Zaher, potpredsjednik HGK za trgovinu i financije, q glavno događanje prvog dana bio je okrugli stol pod nazivom Primarna prehrambena proizvodnja – prilika za hrvatski turizam.  

Uz analizu potrošnje hrane i pića u sezoni posjetiteljima će biti predstavljen i projekt Digitalna komora kojim HGK želi pridonijeti povećanju korištenja ICT tehnologija u području pružanja e-usluga na razini cijele države.

Cilj projekta je educirati i osvijestiti širu javnost o važnosti kupovanja hrvatskih proizvoda te kanaliziranja proizvoda i usluga prema turističkom gospodarskom sektoru kako bi se otvorila mogućnost veće suradnje te sinergijskim učincima povećala konkurentnost hrvatskog gospodarstva i ubrzao gospodarski rast.

Drugi dan rezerviran je za upoznavanje poduzetnika s mogućnostima brendiranja njihovih proizvoda znakovima Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko na radionici EU bespovratna sredstva za pravo uporabe znakova kvalitete HGK, a održat će se i 4. Regionalni forum obiteljskog smještaja za Grad Zagreb.

Komora je za sve izlagače i partnere na ovoj akciji osigurala odaziv najvećih hotelskih lanaca, neovisnih hotela, malih i obiteljskih hotela, ugostitelja i drugih pružatelja usluga u turizmu iz cijele Hrvatske. 

Akciji će se pridružiti i ključni predstavnici iz djelatnosti trgovine kao potencijalni distribucijski kanali i tvrtke iz financijskog sektora te drugi ključni dionici.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.