Hrvatski radio

Radio Sljeme

Projekti "Klik" i "10 zlatnih pravila u prometu"

08.05.2018.

11:04

Autor: Boris Bogić

R.S.

R.S.

Foto: - / -

U prostorijama Hrvatskog auto kluba u Aveniji Dubrovnik predstavljeni su rezultati istraživanja koje je provedeno u sklopu akcije "10 zlatnih pravila u prometu" te je održano predavanje u sklopu programa "Klik" za srednjoškolce vezano za važnost korištenja pojasa tijekom vožnje.

"Prema provedenom istraživanju 34,8 posto sudionika u prometu ne koriste pojas tijekom vožnje, a 35,3 posto poginulih u prometnim nesrećama nije bilo vezano" naglasio je voditelj ureda sigurnosti cestovnog prometa HAK-a Krešimir Viduka:

"Projekt Klik-navika odgovornog ponašanja ima za cilj objasniti mladim ljudima što znače neka rizična ponašanja u prometu, između ostalog ne korištenje sigurnosnog pojasa, distrakcije u prmetu vezano za korištenje mobitela i drugih uređaja u automobilu, alkohola, brzine itd." 

Projekt "Klik-navika odgovornog ponašanja" provodi se u školama na području cijele Hrvatske. U prošloj godini sudjelovalo je 95 škola te više od 6 tisuća učenika, a ove godine  sudjelovala je 51 škola te gotovo 4 tisuće učenika.

Preventivno-edukativne programe HAK realizira uz potporu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa te Međunarodne automobilističke federacije FIA-e.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.