Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prolaz Marije Braut

06.07.2015.

11:51

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Marija Braut uskoro bi mogla dobiti svoju Ulicu. Pokrenuta je naime Inicijativa da se ulica između Vlaške i Cesarčeve imenuje u Prolaz Marije Braut.

Poznata fotografkinja i nasljednica slavne zagrebačke škole fotografije, napustila nas je prošloga tjedna. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, među kojima i Nagrade Grada Zagreba. Pokretač Inicijative je Ivan Brnčić direktor Zagrebačkog kutka - tvrtke koja se bavi promoviranjem zagrebačke povijesti, kulture i tradicije te autor poznatog "Purgerskog riječnika".

"...mislim da je to zaslužila svojim radom, svojom promocijom Zagreba. Pozivam sve koji misle da bi Marija Braut trebala dobiti ulicu, odnosno prolaz da potpišu peticijiu. Link do te peticije moguće je pronaći na facebook stranici Zagrebački kutak...." - poručio je Brnčić

 www.facebook.com/zagrebackikutak

Pokretači Inicijative ciljaju na otprilike 3 tisuće potpisa, a samo od subote, od kad je pokrenuta podržalo ju je gotovo 800 građana. Podržati ju možete do daljnjega - poručio je naš sugovornik Brnčić.

Idući korak je predavalje potpisa Odboru za Imenovanje Ulica i Trgova - koji mora donjeti konačnu riječ.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.