Hrvatski radio

Radio Sljeme

Promet tijekom prosvjeda "Franka"

25.04.2015.

07:18

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz Udruge "Franak", koja organizira prosvjed, očekuju odaziv 15 do 30 tisuća ljudi. Zato, trebate li danas prolaziti gradom automobilom ili tramvajem, dobro se informirajte!

Iz Policijske uprave zagrebačke i ZET-a najavljuju poremećaje u funkcioniranju prometa. Hoće li oni biti dugotrajni ili povremeni - ovisit će o odazivu na prosvjed.

AUTOMOBILSKI PROMET:

Već od petka navečer na snazi su ograničenja parkiranja i zaustavljanja u pojedinim ulicama. Od 20 sati do subote u 19 sati zabranjeno je zaustavljanje i parkiranje u Reljkovićevoj ulici (istočna strana), Talovčevoj ulici (sjeverna strana), Trgu dr. Franje Tuđmana (parkiralište kod općine), Draškovićevoj (sredina kolnika od Đorđićeve do Trga hrvatskih velikana), ulici Račkoga (sredina kolnika od Đorđićeve do Trga hrvatskih velikana), Martićevoj (obostrano od Smičiklasove do Trga hrvatskih velikana) i u Ćirilometodskoj ulici.

Povremeno će biti zaustavljan promet u ulicama oko Trga dr. Franje Tuđmana i Trga Francuske Republike, tijekom dolaska prosvjednika, u subotu od 10 do 13 sati. Zbog prolaska kolone, od 12 do 17 sati zaustavljat će se promet trasom Trg Franje Tuđmana – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića – Jurišićeva – Trg hrvatskih velikana (kolona koja ide do zgrade HNB-a) i trasom Trg bana Josipa Jelačića – Radićeva – Zakmardijeve stube – Dverce - Ćirilometodska – Trg Svetog Marka (kolona koja ide pred zgradu Vlade).

Kako biste izbjegli ograničenja, policija preporučuje sljedeće trase:

Smjer jug-sjever:

- Bauerova – Petrova – Voćarska - Grškovićeva

- Đorđićeva – Smičiklasova – Vlaška - Ribnjak,

- Pantovčak – Hercegovačka – vinogrdaska – Podolje – Ilica

- Vodovodna - Mandaličina

- Selska cesta – Sveti duh

Smjer istok-zapad:

- Slavonska avenija – Zagrebačka avenija – Ljubljanska avenija

- Ulica Grada Vukovara – Krapinska – Selska – Ilica

- Jukićeva – Kršnjavoga – „Zeleni val“ – Trg žrtava fašizma

TRAMVAJSKI PROMET:

Tramvajski promet Ilicom, na dijelu od Trga dr. Franje Tuđmana sve do Trga bana Josipa Jelačića, tijekom subotnjeg će poslijepodneva, kako se očekuje, biti obustavljen. Organizirano kretanje prosvjedne kolone moglo bi utjecati i na autobusne linije, osobito one s početnim stajalištem u Reljkovićevoj ulici. Sve tramvajske linije, koje uobičajeno prometuju središnjim gradskim trgom, vozit će preko Glavnog kolodvora.

Stanje u prometu moći će se pratiti na službenoj internetskoj stranici ZET-a, a informacije će biti dostupne na besplatnoj telefonskoj liniji 0800 200 060.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.