Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prometni redari ne mogu ispisivati kazne zbog prelaska na euro

03.02.2023.

07:32

Autor: Ivan Hlupić / Radio Sljeme

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Zbog prilagodbe informacijskog sustava prometnog redarstva na dvojno prikazivanje cijena u eurima i kunama od 1. siječnja, prometni redari u Zagrebu ne mogu ispisivati kazne, u poslu im sada pomaže policija, a uspostava sustava očekuje se sljedeći tjedan.

"Zbog prilagodbe informacijskog sustava prometnog redarstva na dvojno prikazivanje cijena u eurima i kunama od 1. siječnja postoje poteškoće u postupanju po prekršajima iz domene rada Odjela prometnog redarstva. Uspostava rada sustava očekuje se sljedeći tjedan", rekli su nam u Gradu.


Kako bi se, do uspostave rada sustava, osiguralo da oni koji krše propise iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama budu sankcionirani policija postupa po prijavama građana, institucija i prometnog redarstva.


Iz Grada Zagreba građane upućuju da prekršaje mogu prijaviti na dežurni telefon 01/610 1566 ili e-mail adresu redarstvo@zagreb.hr. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici