Hrvatski radio

Radio Sljeme

Promovirana 202 doktora znanosti i umjetnosti

17.09.2017.

13:15

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Održana je svečana promocija doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Nakon što su izgovorili svečanu prisegu rektor ih je proglasio doktorima znanosti čime su i službeno ušli u novo akademsko zvanje.

Grad Zagreb bogatiji je za dvjesto dva doktora znanosti i umjetnosti. Svečanost je po 35 put održana u dvorani Hrvatskog narodnog kazališta gdje su nakon uvodnih zvukova himne i pozdravnog govora rektora sveučilišta Damira Borasa, doktorandi dočekali i službeno proglašenje višeg akademskog zvanja. 

Rektor Boras pohvalio je napore sveučilišta koje svake godine daje nove doktore, ali i kritizirao mala ulaganja resornog ministarstvo u obrazovanje. Ništa u obrazovanju se ne može postići ako se ne postigne onaj prosjek koji inače Europa u odnosu na BDP izdvaja za obrazovanje, a Hrvatska je tu zadnja, dodao je.

Zaključio je da obrazovna strategija propisuje da se do 2020.te postigne barem prosjek od BDP-a koji europske zemlje izdvajaju za obrazovanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.