Hrvatski radio

Radio Sljeme

Propada li Centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak vrijedan 60 milijuna eura !?

19.05.2022.

11:32

Autor: Jutarnji list

Dječja bolnica Srebrnjak

Dječja bolnica Srebrnjak

Foto: Željko Hladika / PIXSELL

Nakon raskida ugovora o gradnji Centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak gradilište smo zatvorili i trenutačno radimo samo tzv. demobilizaciju gradilišta, izjavio je direktor Kamgrada Dragutin Kamenski.

- Razlog raskida ugovora je to što investitor nije poštovao ugovorne obveze, kaže Kamenski. Navodno se kasnilo jedan dan s uplatom od 5,5 milijuna kuna pa je to moguće bio formalni razlog za raskid ugovora po sistemu ključ u ruke, a vrijednost mu je bila 175 milijuna kuna.


 U Gradu Zagrebu već neko vrijeme govore kako je ugrožena opstojnost projekta, ali više informacija na tu temu ne može se dobiti.

Na upit Jutarnjeg lista Gradu Zagrebu što je s projektom, zašto je Kamgrad raskinuo ugovor, zašto nema dogovora između Grada i države, odustaje li se od projekta - stigao je vrlo šturi odgovor.

U njemu se ponavlja da je Centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak projekt čija je provedba započela u srpnju 2019., s rokom dovršetka u srpnju ove godine, ali da je "cijelo vrijeme trajanja projekta iskorišteno manje od četiri posto sredstava".


Također navode da je "u ožujku 2022. rok za dovršetak projekta produljen do kraja 2023. godina, ali su u međuvremenu nastale nesuglasice s izvođačem radova te Grad Zagreb razmatra sve opcije oko budućnosti projekta".Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.