Hrvatski radio

Radio Sljeme

Proslava Stepinčeva u Zagrebu: Misa na otvorenom u 17 sati

10.02.2021.

07:08

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Na spomendan bl. Alojzija Stepinca, u 17 sati, kardinal Josip Bozanić predvodit će središnje euharistijsko slavlje ispred potresom pogođene zagrebačke prvostolnice. Zato će privremeno biti zatvoren promet od 16.30 do 19 sati na Kaptolu od Degenove do Bakačeve ulice (uključujući i terminal ZET-a).

Euharistijsko slavlje prenosit će Hrvatska radiotelevizija: radio na prvom, a televizija na drugom programu. 

Ovogodišnja proslava Stepinčeva započela je trodnevnicom  u Župi sv. lvana XXIII., pape, u  Dubravi. 

Na godišnjicu smrti zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca, u 20:10 na Prvom programu prikazujemo dokumentarni film Stepinac - Kardinal i njegova savjest. Gdje god da dotaknete hrvatsku povijest u posljednjih osamdesetak godina, u njoj ćete negdje, na neki način, naići na - Alojzija Stepinca

Dodajmo da je uoči 61. obljetnice smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca,  Hrvatsko katoličko sveučilište primilo  od Ministarstva znanosti i obrazovanja suglasnost za korištenje dokumentarnoga filma „Stepinac – Kardinal i njegova savjest“, scenaristice i redateljice Višnje Starešina, u odgojno-obrazovne svrhe i odobrenje tematskog planiranja u svrhu izvođenja nastave u srednjim školama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.