Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Prošlo je vrijeme brojanja na grah, školstvo mora napredovati"

27.12.2018.

12:58

Autor: Magdalena Pongrac

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / -

"Prošlo je vrijeme brojanja na grah, školstvo mora napredovati," poručio je predsjednik gradskog HNS-a Tomislav Stojak gradonačelniku Milanu Bandiću. Istaknuo je da je ponosan na kurikularnu reformu koja će, zahvaljujući HNS-ovoj ministrici Divjak, od iduće godine biti uvedena u sve škole.

Kritiziravši nedavnu izjavu gradonačelnika Bandića, Tomislav Stojak je naglasio da pozdravlja reformu školstva koju je pokrenula HNS-ova ministrica Blaženka Divjak, a koja će od iduće godine biti uvedena u sve škole. - Nikako nam nije sjela jedna nedavna izjava gradonačelnika kada je, po tko zna koji put, napao ministricu Divjak rekavši da je on učio računati na grah i da ne razumije što će djeci u školama tableti. Dakle, mi smatramo da smo s graha preko brojalice došli do udžbenika i tableta, jer je to ipak nešto što mi kao europski građani zaslužujemo, a pogotovo naša djeca, učitelji i profesori. - Naglasio je i da je ponosan na Zakon o udžbenicima koji će učenicima olakšati ionako preteške torbe.

Kao gradski zastupnik, Stojak se osvrnuo i na aktualnu situaciju u Gradskoj skupštini. Nakon što je 13. ovoga mjeseca na sjednici Gradske skupštine prijedlog proračuna za iduću godinu prihvaćen tijesnom većinom, koju su činila i tri zastupnika tadašnje oporbe, Stojak je istaknuo je da skupština stoji na klimavim nogama, te da je proračun koji je većina prihvatila nerealan. - Nije greška napraviti grešku već je greška ponavljati istu grešku, a to se dogodilo na prošloj sjednici kada je postojala ogromna prilika da se lošoj politici zagrebačkog gradonačelnika i njegovoj gradskoj upravi kaže dosta. Većina koja je izglasala ovaj proračun nema apsolutno nikakav legitimitet i Skupština u takvom odnosu snaga neće moći normalno funkcionirati. Ja se iskreno nadam da i kod vladajućih u skupštini postoji zrno zdravog razuma, a to je da se mora početi uvažavati ono što dolazi od opozicije. -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.