Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prosvjed roditelja zbog ukidanja mjere roditelj-odgojitelj

13.11.2021.

19:16

Autor: Mario Mihaljević

Tomislav Miletic/PIXSELL

Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / -

Roditelji nezadovoljni ukidanjem mjere roditelj-odgojitelj okupili su se ispred Gradske uprave. Stotinjak roditelja s djecom stiglo je s transparentima i lampašima. Kako su potvrdili u Udruzi roditelja-odgojitelja, mirnim okupljanjem žele upozoriti aktualnu gradsku vlast na razdoblje koje im slijedi

Ispred Gradske uprave okupilo se stotinjak roditelja s djecom , koji su gradskim ocima ostavili poruku i zapalili lampione, te zatražili sastanak s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem. Smatraju da ih je Tomašević izdao, i da im je ukidanjem ove mjere ugrožena egzistencija.  

Podsjetimo gradska vlast poslala je na javno savjetovanje prijedlog o trajnom ukidanju mjere roditelj -odgojitelj. O tom će se prijedlogu 9. prosinca glasati i u Gradskoj skupštini, a odluka o ukidanju bi na snagu trebala stupiti 1. svibnja iduće godine.

Trenutačno je mjera privremeno obustavljena, a kao glavni razlog potpunog ukidanja navode se visoki troškovi koje se izdvaja za tu mjeru te mali ili dvojbeni demografski učinak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.