Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prosvjed u Trnavi: "Dosta nam je čekanja u kolonama!"

28.10.2019.

22:20

Autor: Magdalena Pongrac

Prosvjed u Trnavi: "Dosta nam je čekanja u kolonama!"

Prosvjed u Trnavi: "Dosta nam je čekanja u kolonama!"

Foto: - / -

Građani Trnave prosvjedovali su na pružnom prijelazu na križanju Branimirove, Osječke i I. Trnave. Kažu da za prijeći prugu svakodnevno čekaju i do sat vremena, a pismo pritužbi i peticiju poslali su gradonačelniku Milanu Bandiću i ministru Olegu Butkoviću.

Stanovnici Trnave već 20 godina muku muče s dugim čekanjima na prijelazu pruge u Osječkoj ulici. 16 godina otkako je izgrađen podvožnjak u Čulincu, Trnava nema svoju spojnu cestu, a automobili na pružnom prijelazu stoje u kolonama dugim 500 metara. Sad im je, kažu, prekipjelo.

Dosta je čekanja - poručio je predstavnik građanske inicijative "Riješimo prometni kolaps u Trnavi" Ivan Forgač, koji ističe da se Grad na njihove probleme oglušuje - Očekujemo da nam pomognu. Prvo da se između Čulinca i Donjih svetica izgradi još jedan nivelirani prijelaz preko pruge i da se izgradi spojna cesta paralelna s prugom i to su trajna rješenja. A od privremenih poboljšanja tražimo duži interval cestovnog semafora za pravac sjever-jug te da Hrvatske željeznice kvalitetnije riješe ovu svoju brklju.

Gotovo 8 tisuća građana potpisalo je peticiju koju su poslali gradonačelniku Milanu Bandiću i resornom ministru Olegu Butkoviću, a prosvjedovat će sve dok se njihovi zahtjevi ne ispune. A ako vlasti i dalje ne budu htjele surađivati, prijete blokadom željezničkog prometa.

Što kažu prosvjednici?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.