Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prosvjedi ispred zgrade Skupštine zbog GUP-a

10.07.2019.

09:39

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Foto: Zelena akcija

Foto: Zelena akcija

Foto: - / -

Na današnjem prosvjedu udruga i građana iskazano je protivljenje malverzacijama s GUP-om. Izrazili su to kroz bubnjanje i zviždanje te držanjem crvenih kartona u zraku. Time su simbolički prikazali glavnu poruku prosvjeda – crveni karton za Bandićev GUP.

Udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Siget ispred Gradske skupštine, uoči početka sjednice održale su prosvjed protiv Bandićevih izmjena Generalnog urbanističkog plana poručivši kako je to početak kampanje protiv rasprodaje zelenog pojasa i javnog prostora uz Savu.
Prosvjednici su istaknuli veliki transparent na kojem je pisalo "Crveni karton za GUP", te mahali mnoštvom "crvenih kartona" uz glasno zviždanje i bubnjanje. Bernard Ivčić iz Zelene akcije ocijenio je kako je Bandić povukao izmjene GUP-a s dnevnog reda današnje sjednice jer je na to bio prisiljen zbog odluke Ministarstva graditeljstva, koja potvrđuje sve što su udruge cijelo vrijeme tvrdile.
Na prosvjedu su bili i saborski zastupnici Gordan Maras iz SDP-a, Slaven Dobrović i Marko Sladoljev iz Mosta, te Damjan Vucelić iz Živog zida.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.